Wednesday, February 3, 2010

PSYCHO KITTY Q'EST QUE C'EST?


[...]

Πολύ μ’ αρέσει όλη αυτή η συζήτηση γύρω από τις στάσεις. Όπως έλεγε και ο Σμόγκι Ρομπ (Smoggy Rob –Σ.τ.Μ. ένας από τους αναγνώστες που σχολιάζουν το πρωτότυπο μπλογκ του Μπραντ Ουόρνερ), δεν εμποδίζω ποτέ κανέναν που θέλει να κάθεται με διάφορους παρανοϊκούς τρόπους –συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που καμπουριάζουν σαν τον Κουασιμόδο παρότι τους έχω πει ότι όλο το νόημα της άσκησης είναι να κάθεσαι με την πλάτη ίσια, εκείνων που κλείνουν τα μάτια τους, παρότι τους έχω πει ότι στο Ζαζέν τα κρατάμε ανοιχτά και εκείνων που επιμένουν να τοποθετούν τα χέρια τους μιμούμενοι διάφορους γκουρού που έχουν δει στην τηλεόραση, παρότι τους έχω πει ποιος είναι ο σωστός τρόπος να τα έχουν. Αυτό που δεν ενθαρρύνω, ωστόσο, είναι το κάθισμα σε καρέκλα. Μια τύπα από τη Νέα Υόρκη, μου είπε ότι είχε πάει σε ένα ζέντο κοντά της όταν ήταν οκτώ μηνών έγκυος και όταν ρώτησε αν μπορούσε να αλλάξει τη στάση της ή να χρησιμοποιήσει καρέκλα, της είπαν «όχι». Απλώς «όχι» –ούτε λέξη παραπάνω. Εγώ δε θα το ‘κανα αυτό όμως, σοβαρά τώρα, το 90% και παραπάνω από τους ανθρώπους που βλέπω να χρησιμοποιούν καρέκλες ή σκαμνάκια σέιζα είναι απλώς μαλάκες τεμπέληδες. Αν πραγματικά έχτε κάποιο πρόβλημα και θέλετε ειλικρινά να κάτσετε, θα βρούμε μια λύση. Αλλά αν απλώς σκυλοβαριέστε, πάτε κάπου αλλού, ΟΚ;

Μπραντ Ουόρνερ – Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007

6 comments:

Anonymous said...

Γεια χαρά, μόλις ανακάλυψα τούτο το μπλογκ και νομίζω ότι θα το παρακολουθώ από 'δω και πέρα. Πολύ ευγενικό από μέρους σου να μπεις στον κόπο να κάνεις τις μεταφράσεις. Τον τύπο αυτόν δεν τον είχα κατά νου και έπαθα ένα μικρό σοκ είναι η αλήθεια. Προσφέρει μία οπτική που μου έλειπε και κακώς!

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Ευχαριστώ που έγραψες. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό το είχα αραιώσει, κυρίως επειδή τελείωνα τη μετάφραση του πρώτου βιβλίου του Ουόρνερ (Hardcore Zen). Τώρα που η μετάφραση τελείωσε και το βιβλίο πάει για έκδοση, μπορώ να επιστρέψω στο μπλογκ, οπότε ελπίζω ότι δε θα βαρεθείς!

Όσο για τον Μπραντ, ναι, είναι ενδιαφέρουσα μούρη. Αν μη τι άλλο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες, κάτι που συμβαίνει συχνά (εκούσια ή ακούσια) σ' αυτούς που γράφουν για το Ζεν...

Anonymous said...

Αγαπητέ Γρηγόρη,
τυχαία ανακάλυψα το πολύ ενδιαφέρον blog σου, ψάχνοντας στο δίκτυο πληροφορίες σχετικά με τον διαλογισμό και το ζεν.

Προσπάθησα να στείλω mail, αλλά η διεύθυνση που υπάρχει μάλλον δεν είναι σωστή - πάντως το mail δεν"έφευγε". Σου γράφω λοιπόν εδώ.

Μου έστειλαν ένα link για να δω ένα βίντεο, το οποίο πιστεύω πως είναι εντυπωσιακό για όποιον ψάχνει τη φύση του. Δυστυχώς, όταν κάποιος μιλάει αγγλικά, δεν μπορώ να καταλάβω παρά μόνο ένα 75% όσων λέει. Σκέφτηκα πως, αν το βρεις ενδιαφέρον για το blog σου, ίσως αποφασίσεις να το μεταφράσεις.

http://www.ted.com/talks/jill_bolte_taylor_s_powerful_stroke_of_insight.html

ΡΑΝΙΑ

Anonymous said...

Δεν ξέρω γιατί το comment δεν "παίρνει" ολόκληρη τη διεύθυνση. Την ξαναστέλνω "κομμένη". Βάλε τα κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς κενά.

http://www.ted.com/talks/
jill_bolte_taylor_s_powerful_
stroke_of_insight.html

ΡΑΝΙΑ

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Ράνια γεια χαρά,

Σ' ευχαριστώ για το link -τo είδα κανονικά και από το πρώτο σου comment και θα καθίσω να δω το βίντεο με πιο ήσυχο κεφάλι λίγο πιο μετά. Η ιστορία της κυρίας φαίνεται όντως ενδιαφέρουσα και ορισμένα πράγματα που πρόλαβα να ακούσω στην αρχή, ταιριάζουν και με ορισμένα πράγματα που βρίσκει κανείς στη βουδιστική αντίληψη.

Παρεμπιπτόντως, τσέκαρα το πρόβλημα με το email (ευχαριστώ που μου το είπες!) και νομίζω ότι τώρα είναι ΟΚ, εκτός αν χρησιμοποιείς Hotmail -για κάποιο λόγο, το email που έστειλα από το account μου εκεί, δεν έφτασε ποτέ. Θα δω μήπως έρθει καθυστερημένα και αν δεν έρθει, θα μιλήσω με το support του GMail για να δω τι φταίει, όμως στο μεταξύ αν θέλεις να στείλεις email από κάποιον άλλο provider, λογικά θα μπορείς!

Και πάλι ευχαριστώ.

Γρηγόρης A. Μηλιαρέσης said...

Update περί Hotmail

Τελικά και το Hotmail παίζει -απλώς αργεί λίγο παραπάνω!