Thursday, May 28, 2009

Εκ της Διευθύνσεως – Introduction to Buddhism and the Practice of Zazen


Μικρή προσωπική παρένθεση στα κείμενα του Μπραντ Ουόρνερ και των υπολοίπων Ζενάδων: ο λόγος που τις τελευταίες ημέρες δεν ανέβαζα κείμενα στο μπλογκ ήταν επειδή έφτιαχνα κάτι που –ελπίζω– θα σας φανεί εξίσου, αν όχι περισσότερο χρήσιμο. Συγκεκριμένα, μετάφραζα το βιβλιαράκι των Μάικλ Λούτσφορντ (Michael Luetchford) και Γκούντο Νισιτζίμα, Introduction to Buddhism and the Practice of Zazen.

Για όσους δεν το ξέρουν και/ή δεν το έχουν κατεβάσει ήδη (κακώς!) πρόκειται για μια ωραιότατη εισαγωγή στο Ζεν και τον Βουδισμό γενικώς, στην άποψη του Νισιτζίμα ειδικώς και στην άσκηση του Ζαζέν, ακόμα πιο ειδικώς. Και, παρεμπιπτόντως, η τιμή δε θα μπορούσε να είναι καλύτερη, έτσι;

Τέλος πάντων, η μετάφραση έχει τελειώσει και αυτή τη στιγμή ο Μάικ και οι δικοί του το σελιδοποιούν ώστε να μπει στο σάιτ τους, μαζί με τις υπόλοιπες μεταφράσεις (στα Ισπανικά, τα Γαλλικά, Ιταλικά, τα Τσέχικα και τα Γερμανικά). Βεβαίως, μόλις το βάλουν θα συμπεριλάβω το σχετικό λινκ –σκέφτομαι μάλιστα να το βάλω στο πλάι, με μόνιμο λινκ.

Θα σας κρατήσω ενήμερους για περαιτέρω εξελίξεις –στο μεταξύ, συνεχίζω τις μεταφράσεις στα κείμενα του Μπραντ Ουόρνερ.

Γρηγόρης

No comments: